JCL Verhuur - Tijdelijke oplossingen tijdens de verbouwing

Wat is een zorgdouche?

×
Ga terug naar het overzicht
Zorgdouche huren of kopen

Een zorgdouche is een speciaal ontworpen douche-installatie die is aangepast voor gebruik door mensen met (tijdelijke) fysieke beperkingen, ouderen of mensen met speciale zorgbehoeften. Wij hebben speciaal gekozen voor een zorgdouche met een stoel. Deze stoel kan uitgeschoven worden. Hierdoor kun je veilig in- en uitstappen. De zorgdouche kunnen we uitbreiden met een wc en/of wastafel. 

We hebben de volgende opties:

  • Zorgdouche met douchestoel
  • Zorgdouche met douchestoel en wc
  • Zorgdouche met douchestoel en wastafel
  • Zorgdouche met douchestoel, wc en wastafel

Door de verschillende modules, kunnen we alles op 1.2 m2 plaatsen en past onze zorgdouche in elk huis. Door de brede voorkant die afgeschermd wordt door een laag douchegordijn, kan degene die u helpt overal gemakkelijk bij. Dit zonder zelf nat te worden.

Waarom een zorgdouche?

Onze zorgdouche is een volwaardig alternatief voor mensen die thuiszorg nodig hebben. De zorgdouche biedt vele voordelen:

  • Er is geen uitgebreide verbouwing nodig van de badkamer. De zorgdouche past gewoon in de hoek van de badkamer.
  • Deze kan op korte termijn geplaatst worden. Vaak is een zorgdouche acuut nodig. Wij streven ernaar om in een acute situatie de douche binnen 2 werkdagen te plaatsen!
  • De zorgdouche ontlast mantelzorgers en/of thuiszorg en maakt het voor de verzorgende een stuk gemakkelijker.
  • De zorgdouche kan ook in combinatie met een tillift worden gebruikt.

Kortom: een zorgdouche is een goede oplossing voor mensen die langdurig zorg nodig hebben en gewoon thuis willen blijven wonen.

Hoe werkt de installatie?

De zorgdouche kan door ons worden geïnstalleerd of door jouw eigen installateur. Wat is hiervoor nodig? Vaak komt de zorgdouche in de buurt van een wateraansluiting en een afvoer van minimaal 40 mm. Door middel van de sanibroyeur kan het afvalwater (inclusief het water van de wc) door een afvoer van minimaal 40 mm breed, dit is een standaardafvoer in Nederland. De zorgdouche neemt maar 1.2 m2 in beslag en kan in de hoek van een kamer geplaatst worden. Kortom: er is geen grote verbouwing nodig en je hebt binnen enkele dagen al het gemak van een zorgdouche bij jou thuis!

Vooraf ontvangen we graag foto’s van de locatie. Dit kan per whatsapp: 06-23883798 of per mail: info@jclverhuur.nl. Wij kunnen dan een inschatting maken van de situatie, waardoor de installatie makkelijker zal verlopen. Heb je acuut een zorgdouche nodig? Doordat wij altijd zorgdouches op voorraad hebben staan, kunnen we vaak al binnen 2 werkdagen een zorgdouche bij je plaatsen.

Een zorgdouche huren of kopen?

Als je gebruik wilt maken van onze zorgdouche, vraag je je vast af: moet ik de zorgdouche kopen of kan ik beter huren? Dit hangt af van de situatie. Hoe lang heb je deze nodig? Heb je de zorgdouche een kortere periode nodig tijdens het herstel van een operatie? Dan is het voordeliger een zorgdouche te huren. Heb je deze langdurig nodig? Dan wordt het een ander verhaal. Een zorgdouche wordt vaak gehuurd, omdat dit goedkoper is. Mocht je deze echter jaren nodig hebben, dan is kopen goedkoper.

Vaak wordt een gedeelte van de kosten ook vergoed vanuit het WMO en/of de WLZ. Mocht je hier vragen over hebben, dan kunnen wij hier samen met degene die er in jouw gemeente over gaat naar kijken.

Conclusie

Onze zorgdouche kan praktisch overal geplaatst worden. Ook kan deze worden uitgebreid tot een volledige zorgbadkamer. Wij helpen je graag met onze zorgdouche. Indien nodig kunnen wij ook overleggen met degene die bij jou in de gemeente gaat over de WMO. Zo kunnen we bekijken wat zij voor je kunnen betekenen en wat de kosten van een zorgdouche voor jou zijn.

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht
Gratis samplepack aanvragen