JCL Verhuur - Tijdelijke oplossingen tijdens de verbouwing

5 dingen die je moet weten over een mobiele badkamer

×
Ga terug naar het overzicht
Dit moet je weten over een mobiele badkamer

1. Wat is een mobiele badkamer?

Een mobiele badkamer is een aanhanger met daarop een badkamer gebouwd. De badkamer beschikt over alle gemakken die je van een badkamer mag verwachten, namelijk:

  • Een douche
  • Een wc
  • Een verwarming
  • Een spiegel
  • Een wastafel
  • Een eigen warmwatervoorziening
  • Een afvoerpomp met vermaler

Het is dus een complete badkamer welke makkelijk te vervoeren is, omdat deze op een aanhanger is gebouwd.

2. Waar wordt een mobiele badkamer voor gebruikt?

Een mobiele badkamer wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. We hebben inmiddels badkamers mogen verzorgen bij mensen die gaan verbouwen, tijdelijke woongelegenheid waar geen badkamer aanwezig is, familie weekenden/zomerkampen waar geen douche en wc aanwezig zijn en ga zo maar door. In de meeste gevallen wordt de badkamer gebruikt tijdens een (grotere) verbouwing waardoor er enkele weken geen gebruik gemaakt kan worden van de badkamer in huis. De badkamer wordt in de meeste gevallen door de particulier zelf geregeld maar voor bouwbedrijven is het uiteraard ook mogelijk om deze bij ons te huren!

3. Waar moet ik op letten bij het huren?

Bij het huren van een badkamer is het handig om vooraf na te denken over waar deze mag komen te staan. De afmetingen zijn van de badkamer zijn; 220cm breed, 340cm lang inclusief dissel en 270cm hoog.

Houdt er rekening mee dat aan beide zijkanten de deur open moet kunnen. Aan de ene zijkant zit de ingang van de badkamer en aan de andere zijkant vindt je de ingang van de technische ruimte. Daarnaast is het ook goed om te kijken of er voldoende ruimte overblijft voor de installateur / jezelf om er gemakkelijk langs te kunnen ten tijde van de badkamerverbouwing. De oude badkamer wordt gesloopt, de nieuwe spullen moeten naar de badkamer toe. Ons advies is om hier voldoende ruimte voor te houden. Mocht de ruimte te krap zijn? Dan hebben we als alternatief een mobiele douche.

4. Hoe werkt het huren van een mobiele badkamer?

Als je gebruik wilt maken van de mobiele badkamer dan vragen wij je om een aanvraag in te dienen. We nemen dan altijd even contact op om eventuele vragen weg te nemen en het één en ander af te stemmen.

Wij adviseren altijd om de badkamer zelf op te komen halen en terug te brengen. De transportkosten zijn voor een badkamer aan de hoge kant en de badkamer mag zonder speciaal aanhangerrijbewijs worden gereden omdat deze minder als 750kg weegt.

Wij zorgen er altijd voor dat de badkamer schoongemaakt is tijdens het ophalen, je ontvangt er tevens altijd een nieuw douchegordijn bij! We verwachten de badkamer tijdens het retourneren of ophalen ook weer schoon terug.

5. Kan ik de mobiele badkamer gemakkelijk zelf aansluiten?

De badkamer is gemakkelijk zelf aan te sluiten, je krijgt een duidelijke uitleg van ons en een kind kan de was doen! Zo kan de aanvoerslang gemakkelijk op een buitenkraan geklikt worden middels een Gardena-koppeling, het verlengsnoer kan in het stopcontact en de afvoerslang kan in een put. Daarnaast scheelt het zelf ophalen en terugbrengen en daarmee het aan-en-afkoppelen gewoon in de kosten. Zo houden we het voor iedereen leuk!

Mobiele badkamer huren?

Ga jij binnenkort verbouwen? Reserveer dan nu alvast de mobiele badkamer. Ook voor het huren van een mobiele douche of mobiele keuken kun je bij ons terecht.

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht
Gratis samplepack aanvragen